Image-Description
„NU” legii Magnițki, Greceanâi - speaker și punct; PSRM cheamă iar blocul ACUM la discuții, dar nu renunță la condițiile lor
Politic 10 aprilie 2019, 12:00 | 1808

PSRM a lansat o nouă invitație la discuții către blocul ACUM privind formarea unei majorități parlamentare, însă spun franc faptul că nu au de gând să renunțe la condițiile anunțate ieri de ei - Zinaida Greceanâi trebuie să dețină funcția de președinte al Parlamentului, PSRM trebuie să controleze domeniile politicii externe și ale apărării, iar Legea Magnițki, de exemplu, una dintre cele propuse de blocul ACUM către adoptare de către noul Parlament nu va fi susținută de socialiști.

„Anume Blocului ACUM i-a fost adresată invitația la discuții. Alte invitații la discuții privind eventuale coaliții n-au fost examinate. La acea etapă, invitația către ACUM a fost refuzată categoric. Am zis că ușa rămâne deschisă și am încercat să ne comportăm adecvat. PSRM este cel mai mare partid din RM, cu cel mai mare număr de votanți. Ieri am lansat în spațiul public blocurile de subiecte cu care mergem în Parlament. Vineri, 12 aprilie, va avea loc ședința Consiliului Republican al PSRM. Invităm blocul ACUM joi, 11 aprilie, începând cu ora 11, în sala 508 din anexa Parlamentului, pentru a discuta formarea majorității parlamentare și constituirea conducerii Parlamentului”, a declarat Ion Ceban, în cadrul unui briefing.

„Funcția de speaker trebuie să revină PSRM”, a mai spus categoric Bătrâncea. Întrebat dacă PSRM va susține pachetul de legi antioligarhic al blocului ACUM, Ion Ceban a spus: „Unele legi putem să le susținem, altele, precum legea Magnițki, nu văd cum ar putea fi votată de PSRM. N-am fi gata să votăm o asemenea lege”.

PSRM i-a delegat la discuții pe Zinaida Greceanîi, Vlad Bătrâncea și Ion Ceban.

Opinia ta contează. Comentează!