Image-Description
Oazu Nantoi: Ne așteaptă cortina de fier și nu mă voi mira dacă vom fi lipsiți și de dreptul la circulație liberă
Politic 22 iunie 2018, 12:30 | 7757

Situația din Republica Moldova balansează în pragul unei catastrofe. Statul de drept nu există, iar perspectiva alegerilor parlamentare este distrusă.

Declarația a fost făcută de directorul de programe al Institutului pentru Politici Publice, Oazu Nantoi, referindu-se la decizia instanțelor de judecată privind nevalidarea alegerilor locale din municipiul Chișinău, transmite IPN.

„Ceea ce se întâmplă azi este extrem de grav. Statul de drept nu există, perspectiva alegerilor parlamentare este distrusă. Nu pot avea loc alegeri libere și corecte în situația în care este aruncat la gunoi votul în capitala Republicii Moldova, un drept fundamental. Și asta vorbește despre nivelul de degradare al acelui grup de persoane care impun asemenea decizii. Situația, în opinia mea, balansează în pragul catastrofei”, a declarat Oazu Nantoi în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Potrivit lui, ceea ce se întâmplă în prezent demonstrează că se merge conștient pe linia uzurpării definitive a puterii, izolării internaționale a Republicii Moldova.

„Cine nu vrea să vadă acest lucru, lasă să se îmbete cu apă chioară”, a declarat Oazu Nantoi. În opinia lui, cetățenii s-au ales cu o clasă politică ce în mod cinic scindează și îi contrapune pe cetățenii Republicii Moldova conform celor mai diferite criterii.

Oazu Nantoi consideră că Republica Moldova se transformă într-o Coree de Nord a Europei pentru că ceea ce se întâmplă este strigător la cer și absolut incompatibil cu standardele Uniunii Europene.

„Prin urmare, ne așteaptă cortina de fier și eu nu mă voi mira dacă vom fi lipsiți și de dreptul la circulație liberă”, a adăugat Oazu Nantoi.

Opinia ta contează. Comentează!