Cel puțin o persoană a murit și alte cinci au fost rănite, după ce o parcare cu mai multe etaje s-a prăbușit în orașul New York
Externe 19 aprilie 2023, 16:03 | 316

Cel puțin o persoană a murit și alte cinci au fost rănite, după ce o parcare cu mai multe etaje s-a prăbușit în orașul New York. Martorii au povestit că totul s-a întâmplat brusc și fără avertisment, scrie Reuters.

Primul s-a prăbușit etajul doi al structurii, care se află în districtul financiar din Manhattan.

Șeful Departamentului pompieri al orașului New York, John Esposito, a declarat că operațiunea de salvare a fost extrem de periculoasă, calificând structura drept instabilă, scrie BBC. "Am avut pompieri în interiorul clădirii care efectuau operațiuni de căutare în timp ce clădirea continua să se prăbușească", a declarat Esposito. Oficialul a adăugat că un muncitor rănit a fost prins la un etaj superior și nu a putut să coboare singur, fiind ajutat de colegi.

KEECHANT SEWELL, comisar, Departamentul de poliție al New York: "Nu avem niciun motiv să credem că ceea ce s-a întâmplat ar fi altceva decât o prăbușire de structură. În mod evident, investigația va continua."

Primarul orașului, Eric Adams, a spus că noile tehnologii au jucat un rol vital în răspunsul la urgență. "Vreau să subliniez că, slavă Domnului, am avut câinele robot, care a reușit să intre în clădire", a declarat primarul citat de BBC. Câinele robot a trimis videoclipuri din interiorul clădirii.

O echipă de experți verifică starea clădirilor învecinate, pentru a depistat eventuale daune. Cauza prăbușirii nu este, deocamdată, cunoscută, o investigație fiind în derulare.

Opinia ta contează. Comentează!