Image-Description
Consiliului Politic Național al Platformei DA a decis crearea Asociației primarilor și a ales un nou vicepreședinte
Politic 17 noiembrie 2019, 16:20 | 3735

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) a decis duminică, 17 noiembrie, într-o ședință a Consiliului Politic Național, că va crea Asociația primarilor și consilierilor aleși în urma scrutinului din octombrie-noiembrie 2019. Formațiunea califică starea actuală a finanțelor publice locale și nivelul de descentralizare drept lamentabilă și condamnă tentativele guvernării PSRM-PD de a păstra actualul model hipercentralist al statului.

„Republica Moldova este codașă la capitolul autonomiei locale cu numai 12% venituri proprii în bugetele locale față de 34,4%, indicatorul mediu în UE”, a declarat președintele Platformei DA, Andrei Năstase, după ședința Consiliului Politic Național al partidului.

El a mai spus că deputații Platformei DA vor avea sarcini clare pentru intensificarea activităților din Parlamentul Republicii Moldova, precizând că prioritățile se vor concentra asupra investigării furtului miliardului, revizuirea legii care pune achitarea fraudei bancare pe umerii cetățenilor și continuarea reformei justiției, curățarea sistemului de elemente infracționale, atât în Procuratură, cât și în sistemul judecătoresc. De asemenea, parlamentarii Platformei DA ar urma să se preocupe de promovarea politicilor care să asigure mai multe beneficii sociale populației cu venituri mici, a celor cu pensii sub nivelul subzistenței biologice, ajunși să trăiască un adevărat genocid social, de susținerea producătorilor autohtoni și de demonopolizarea economiei.

Pe lângă asta, Platforma DA își propune să determine dezvoltarea sectorului agroindustrial, în special prin atragerea de proiecte de procesare locală a produselor agricole, susținerea micului business, față de care formațiunea „are un atașament special”, potrivit unui comunicat.

În alt context, tot duminică, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Politic Național, Igor Munteanu a fost ales vicepreședinte al Platformei DA.

Opinia ta contează. Comentează!