Image-Description
Un animal declarat dispărut a reapărut după mai mult de 100 de ani
Externe 22 februarie 2019, 10:00 | 1883

O specie de ţestoase gigant, despre care se credea că a dispărut în urmă cu 100 de ani, a fost descoperită pe una din insulele Galapagos.

Ultima dată când a fost văzută o asftel de ţestoasă, numită Ţestoasă Gigant de Fernandina, a fost în anul 1906.

O femelă adultă, despre care se presupune că are mai mult de 100 de ani, a fost văzută duminică în timpul unei expediţii de către Organizaţia de Conservare a Parcului Naţional Galapagos, conform unui anunţ publicat de guvernul ecuadorian.

Experţii sunt de părere că aceasta s-ar putea să nu fie singură. Urmele şi mirosul altei ţestoase, despre care se crede că face parte din aceeaşi specie, au fost observate de echipa de cercetători, scrie mediafax.ro.

Aceştia au dus-o pe femelă la un centru de reproducere aflat în apropiere, pe insula Santa Cruz.

Ţestoasa Gigant de Fernandina face parte din cele 14 specii native insulelor Galapagos, majoritea fiind pe cale de dispariţie. Acestea au fost ucise în ultimele 200 de ani, pentru a fi mâncate şi a fi folosite pentru ulei, potrivit declaraţiilor făcute de Organizaţia de Conservare.

„Asta ne încurajează să consolidăm eforturile de căutare şi să ducem mai departe programul de reproducere în captivitate pentru a recupera această specie”, spune Danny Rueda, directorul Parcului Naţional Galapagos.

Arhipeleagul Galapagos include 19 insule în Oceanul Pacific, la o distanţă de aproximativ 1.000 de kilometri de coasta Ecuadoriană. Fernandina, cea mai mare şi mai „tânără” dintre insule, rămâne cea mai activă din punct de vedere vulcanic.

Insulele Galapagos au fost declarate parc naţional în 1959 şi incluse în Patrimoniul Mondial Unesco în 1978.

Opinia ta contează. Comentează!