Sardinia, reguli noi pentru turiști
Externe 3 august 2023, 20:12 | 498

Insula italiană Sardinia este celebră în lume pentru unele dintre cele mai frumoase plaje, cu ape albastre cristaline și nisipuri fine. În această vară, autoritățile locale au introdus mai multe măsuri pentru a păstra mediul înconjurător fragil de acolo. Printre acestea se numără limitarea numărului de turişti care pot vizita faimoasele plaje, scrie France 24.

Un colț mic de paradis, faimos pentru apa turcoaz, plaja La Pelosa din Sardinia este o destinație favorită pentru cei care aleg să-și petreacă vacanța în Italia.

În acest an, pentru prima dată de la încheierea pandemiei, Consiliul local restricționează accesul în acest loc preferat de turiști.

Zilnic, accesul la plajă este permis pentru cel mult 1500 de turiști pentru a evita suprasaturația și pentru a proteja ecosistemul.

Riscul este agravat de un mediu fragil, notează France 24. Plaja se află pe dune care s-au erodat constant de-a lungul timpului.

Un echipaj de poliție patrulează plaja pentru a se asigura că nicio regulă nu este încălcată. Aici nu au acces fumătorii, câinii și hoții de nisip. Vizitatorii pot folosi doar covorașe neadezive pentru a evita transportarea particulelor de nisip.

De asemenea, a fost introdusă plata unei taxe de intrare. Un bilet per persoană costă 3,5 euro.

Opinia ta contează. Comentează!