Image-Description
Năstase: „Nu ne cereți să ne încălcăm cuvântul! Dodon a trădat în 2016 pentru funcția de președinte, acum care va fi miza?”
Politic 4 martie 2019, 09:10 | 3163

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, reiterează că blocul ACUM Platforma DA și PAS nu va face niciun fel de alianță cu Partidul Socialiștilor și cu Partidul Democrat.

„După o luptă atât de grea de până acum, dacă am reușit să depășim atâtea obstacole, dacă am avut atâta răbdare până acum, de ce n-am avea încă puțină răbdare? De ce ne cereți să ne încălcăm cuvântul? Asta vreau să înțeleg de la cei care ies în stradă și ne spun ce să facem. Cu ce drept ni se cere să ne încălcăm cuvântul?”, a declarat Andrei Năstase, la Ialoveni, unde a avut o întâlnire cu localnicii.

„Am fost la Nisporeni, la Telenești, m-am întors la Chișinău, acum suntem la Ialoveni, am considerat că este bine să discut cu oamenii. Și absolut își pun o singură întrebare: ce facem mai departe. Bineînțeles, au fost voci diferite. Marea lor parte spuneau să facem ceea ce am pornit și să nu deviem de la calea pe care am luat-o. Mai existau și voci care spuneau că pentru a scăpa țara de bandiți trebuie neapărat să te unești cu alți bandiți. Am venit la Ialoveni ca să consult oamenii de aici. Și mesajul nostru este că, după o luptă atât de grea de până acum, dacă am reușit să depășim atâtea obstacole, dacă am avut atâta răbdare până acum, de ce n-am avea încă puțină răbdare? Îndemnul meu este la puțină răbdare și haideți să ne creăm noi propria agendă, agenda alternativei de care are nevoie țara și nu agenda unor oameni care, din anumite considerente, au decis că pot să ne dea sfaturi și pot să ne împingă la ceea ce pentru mine personal, pentru întreaga echipă a Platformei DA, a celor de la PAS, este nu doar o eroare, ci ar fi o crimă față de propriul popor”, a declarat Andrei Năstase, într-o transmisiune live de la întâlnirea cu oamenii de la Ialoveni.

În context, liderul Platformei DA a declarat că „nu poți să intri în aceeași apă de două ori, după ce ai fost trădat”.

„Noi vă îndemnăm să avem puțină răbdare, îngăduință, încredere unii în alții și să înțelegem că nu poți să intri în aceeași apă de două ori, după ce ai fost trădat. Și am adus aici în discuție trădarea din 24 aprilie 2016 a celor cu care astăzi cineva ne împinge să facem alianță. Pe data de 24 aprilie 2016, atunci când întreaga țară era în stradă, la protest, cineva, și vorbim aici de stegarii unui segment important din această țară, au decis să plece și să facă târgul cu Plahotniuc pentru funcția de președinte. Atunci au făcut-o pentru funcția de președinte. Acum care va fi miza târgului? De ce ar trebui să încercăm tot felul de ecuații și ipoteze, în joc fiind destinul și viitorul acestei țări. Tot ce am făcut până acum a fost în interesul țării. Din 2010 sunt pe baricade, nu-mi este nici mie ușor, nu le este ușor nici colegilor mei, dar vă îndemn să avem puțină răbdare și să ne creăm propria agendă pe care s-o impunem întregii clase politice și nu să vină tot felul de plahotniuci și să dicteze ei. Azi am auzit că mai dau funcția de premier. De când în țara asta un proxenet penal și politic trebuie să decidă cine și ce merită, cui și ce dă? În toată campania aceasta ne-a tot spus că dă oamenilor drumuri, pensii, salarii. Plahotniuc nu dă, el doar ia. Plahotniuc știe doar să fure, la fel fac și complicii lui la foarte multe lucruri urâte - Dodon, Șor și alții. De aceea îndemnul meu este să fim uniți, să fim solidari, trebuie să tratăm lucrurile cu răbdare, luciditate și responsabilitate. Cum v-ați uita dvs în ochii mei dacă cu trei zile înainte am făcut un angajament public în fața oamenilor, împreună cu Maia Sandu, cu colegii de la PAS, cu colegii de la Platforma DA, că nu vom face alianță cu Plahotniuc și cu Dodon, iată acum, la trei zile distanță, noi ar trebui să ne încălcăm cuvântul. De ce ne cereți să ne încălcăm cuvântul? Asta vreau să înțeleg de la cei care ies în stradă și ne spun ce să facem. Cu ce drept ni se cere să ne încălcăm cuvântul?”, a mai declarat Andrei Năstase.

Opinia ta contează. Comentează!