Târg cu produse autohtone, la Chișinău
Social 8 martie 2024, 20:02 | 423

Un târg al producătoarelor din Republica Moldova are loc în aceste zile la Chișinău. Zeci de femei din mai multe raioane și-au scos la tarabe produsele pe care le-au pregătit cu multă sârguință. Printre acestea - miere, prune, nuci sau dulciuri. Astăzi, o bună parte dintre cumpărători erau bărbați, care căutau un cadou potrivit pentru persoanele dragi. Târgul va fi deschis până duminică, 10 martie.

STELA CETULEAN, producător de la Soroca: "Am venit de la nordul Moldovei, de la Soroca, cu fructe uscate învelite în ciocolată, fructe uscate simple, vișinată. Produse noastre sunt pentru toate vârstele."

VERONICA GRATI, producător de la Strășeni: "Am făcut multe produse frumoase și gustoase. Avem sosul din prună cu ardei iute, avem pastelatul, avem prune cu miez de nucă în ciocolată, băuturile din prună."

VICTORIA SOBOL, apicultor de la Călărași: "Ne place să venim aici la târguri, pentru că simțim sprijinul oamenilor. Este o zi specială și pentru toți cumpărătorii noștri, de aceea vrem să fim alături de ei și să sărbătorim împreună. sperăm că va veni cât mai multă lume."

Mulți dintre cumpărătorii care au venit astăzi la târg au fost bărbați, care au ales să-și surprindă soțiile, mamele sau fiicele cu un cadou mai puțin obișnuit.

Unii cumpărători ne-au spus că producătorii autohtoni fac o muncă enormă pentru a scoate în vânzare produse calitative, iar acest efort trebuie să fie apreciat.

Târgul a fost organizat de asociația femeilor din agricultură și turism „Eurocivis”. La eveniment au venit în jur de 80 de producătoare din mai multe localități.

DIANA CRUDU, președinte al asociației „Eurocivis”: "Avem o reprezentare egală. Avem și de la Ocnița, și de la Slobozia Mare. Aceste femei, unele dintre ele, au pornit la ora 1 noaptea ca să fie la 7 prezente aici și să bucure consumatorul din Chișinău cu produse speciale. Ceea ce face târgul nostru special este că noi avem produse pe care nu le găsiți în supermarket."

Târgul va fi deschis până duminică, 10 martie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie