Image-Description
Mihai Popșoi: Plahotniuc a folosit mașina „colegului și complicelui” Andronachi pentru a fugi din R.Moldova
Politic 13 octombrie 2019, 15:37 | 5273

Fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova prin zona transnistreană,cu o mașină care-i aparține fostului său coleg de partid, Vladimir Andronachi. Afirmația a fost făcute de deputatul ACUM Mihai Popșoi, președinte al Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional într-un interviu pentru Jurnal de Chișinău.

„Din informația preliminară de care dispunem, Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor au părăsit Republica Moldova prin segmentul transnistrean al frontierei de stat. Conform unor informații, Plahotniuc ar fi utilizat mașina colegului și complicelui său Vladimir Andronachi.

E regretabil ca aceștia din urmă au hotărât să fugă, să își abandoneze colegii de luptă ca niște fricoși ordinari. Mai multe detalii despre modalitatea prin care Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor au părăsit hotarele Republicii Moldova, dar și despre cei care au favorizat plecarea lor vor fi neapărat incluse în raportul Comisiei de anchetă”, a precizat Mihai Popșoi.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în ziua de 14 iunie, chiar în momentul în care conducerea PDM urma să anunțe că renunță de bună voie la putere.

Vineri, 11 octombrie, instanța a emis un mandat de arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis astfel demersul procurorilor și l-au plasat în arest, în absență, pentru 30 de zile pe fostul șef al Partidului Democrat. Avocatul lui Plahotniuc spune că decizia este neîntemeiată și că o va contesta la Curtea de Apel.

Opinia ta contează. Comentează!