Au jurat să-și exercite profesia onest
Social 24 aprilie 2024, 18:15 | 255

Au jurat să-și exercite profesia cu demnitate în folosul umanității. Vorbim despre studenții Facultății de Jurnalism și Științe ale comunicării a Universității de Stat. „Este imperios ca un jurnalist să scrie corect, să fie informat și bine documentat”, spun tinerii.

Au depus jurământul 50 de studenți de la Jurnalism și alți 20 - de la comunicare. În fiecare an, studenții anului I sunt antrenați în așa-numitul „botez”.

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării este unul dintre simbolurile Universității, afirmă rectorul Igor Șarov.

IGOR ȘAROV, rectorul USM: "Facultatea tinde să țină pasul. Pe lângă specialitățile tradiționale, au fost introdusă o nouă specialitate, New Media. Cel mai mult mă mândresc cu oamenii, cu colectivul de profesori, care rezistă în aceste condiții. Și eu sunt sigur că ne învățăm toți, fiindcă provocările din ultima perioadă sunt multiple și trebuie de reafirmat că rolul jurnalistului este unul deosebit."

Evenimentul cu genericul „Jurământul jurnalistului și al comunicatorului” a ajuns la a XIII-a ediție. La Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării își fac studiile circa 600 de tineri.

Opinia ta contează. Comentează!