Sakura stabilește un record; Istoria înregistrărilor de acest tip au început în urmă cu peste 1.200 de ani
Externe 31 martie 2021, 20:22 | 1377

Sezonul florilor de cireş, considerat în Japonia un semn tradiţional ce atestă venirea primăverii, a atins momentul său de vârf în 2021 la cea mai timpurie dată calendaristică din istoria înregistrărilor de acest tip, care au început în urmă cu peste 1.200 de ani. Sezonul florilor de cireş din oraşul Kyoto a atins perioada sa de vârf pe 26 martie, conform datelor colectate de Universitatea din Osaka, relatează BBC.

Înregistrările din Kyoto legate de acest fenomen datează din anul 812 şi apar în documente şi jurnale de la curtea imperială. Oraşul Kyoto a beneficiat de o primăvară neobişnuit de caldă în acest an. Precedentul record fusese stabilit în anul 1409, când sezonul florilor de cireş a atins perioada de vârf în data de 27 martie. Florile de cireş, denumite "sakura" în limba japoneză, durează doar câteva zile, însă deschiderea lor este deosebit de importantă în Japonia atât din punct de vedere economic, cât şi cultural.

Cu această ocazie, prietenii şi membrii familiilor se reunesc, iar reţeaua de socializare Instagram este pur şi simplu inundată de fotografii care arată cireşi înfloriţi. Datele despre sezonul florilor de cireş sunt deosebit de valoroase în Japonia, întrucât au o vechime foarte mare. Începând din anul 1800, datele sugerează că perioada de maximă înflorire a cireşilor din Kyoto s-a mutat de la jumătatea lunii aprilie spre începutul lunii aprilie. În acest an, sezonul florilor de cireş a început în Japonia în oraşul Hiroshima pe 11 martie, cu opt zile mai devreme decât precedentul record în domeniu, care fusese stabilit în 2004.

Opinia ta contează. Comentează!