Donație modernă pentru Serviciul Vamal
Social 14 martie 2024, 20:17 | 523

Serviciul Vamal a recepționat astăzi echipament nou și servicii IT, donate de Uniunea Europeană. Vameșii au primit și zece autoturisme noi, pentru a reacționa operativ în situații de urgență.

Dacă până acum aveau doar automobile învechite, care deseori se defectau, acum, când au mașini noi, munca va fi mai cu spor, afirmă ofițerii.

ANDREI CRAVȚOV, șef adjunct a Postului vamal Centru: "La prima aparență se arată a fi destul de bune, confortabile, încăpătoare pentru a putea pune tot echipamentul necesar și a ajunge operativ atât la posturile vamale din Ucraina, cât și cu posturile vamale din România."

EUGEN GURANDA, șeful Postul vamal Leușeni: "Ne descurcam cu automobile care erau mai vechi, deseori se stricau. Nu ajungeam la timp la posturile vamale și ne descurcam cum era posibilitatea. Acum, datorită proiectului dat ne vom descurca mult mai bine."

IGOR TALMAZAN, directorul Serviciului Vamal: "Este de fapt o nouă evoluție în cadrul serviciului vamal, dar nu atât în cadrul serviciului vamal cât este un proiect dezvoltat pentru a facilita traversarea frontierei, comerțului, a analizelor de risc și în fine, pentru cetățenii Republicii Moldova atunci când vor traversa frontiera."

Valoarea donației din partea Uniunii Europene este de 1,3 milioane de euro.

JANIS MAZEIKS, ambasadorul UE la Chișinău: "Această asistență va sprijini serviciile vamale din Republica Moldova, joacă un rol important în facilitarea comerțului. Totodată, donația va permite de a menține securitatea și siguranța pentru toți oamenii care locuiesc în Republica Moldova."

LARS JOHAN LONNBACK, șeful misiunii, OIM Moldova: "Eu cred ca împreună am făcut pași importanți pentru modernizarea și adaptarea serviciilor vamale, în contextul situației din țara vecină."

Donația a fost oferită în cadrul a două proiecte finanțate de Uniunea Europeană, ambele implementate de Organizația Internațională pentru Migrație.

Opinia ta contează. Comentează!