Mii de turci au ieșit în stradă pentru a protesta față de creșterea prețurilor la electricitate
Externe 7 februarie 2022, 20:13 | 736

Mii de turci au ieșit în stradă pentru a protesta față de creșterea prețurilor la electricitate. Lumea cere demisia președintelui și a guvernului de la Ankara. Manifestanții au ars facturile pentru energie electrică. Unii au fost arestați, după ce forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă, scrie presa independentă din Turcia.

Proteste au avut loc în mai multe provincii din vestul și sud-estul țării. Indignați, oamenii cer autorităților să renunțe la creșterea prețului operată la factura pentru curent.

Autoritatea națională de reglementare a energiei din Turcia a anunțat creșterea prețurilor la electricitate cu 50 % pentru consumatorii casnici și cu peste 100 % - pentru consumatorii industriali. În același timp, au crescut și prețurile la gaze, într-un moment în care țara se confruntă cu o inflație-record de 48,7 la sută. Unele alimente au ajuns atât de scumpe, încât aproape nimeni nu și le mai poate permite. În unele supermarketuri s-au montat sisteme antifurt la rafturile cu brânzeturi, cafea, ciocolată, ulei de floarea soarelui și chiar nuci. În orașul Bursa, proprietarii a 77 de cafenele, cluburi și restaurante au închis, în semn de protest, curentul între nouă și zece seara, și și-au servit clienții la lumina lumânărilor.

Opinia ta contează. Comentează!