Deputatul Ion Groza aderă la PAS
Politic 13 mai 2020, 16:58 | 1771

Deputatul independent Ion Groza, care a câștigat în circumscripția din Cahul la alegerile parlamentare de anul trecut, aderă la Partidul Acțiune și Solidaritate. Groza a declarat astăzi presei că a fost mereu alături de Blocul ACUM, chiar dacă deputații din opoziția proeuropeană spuneau anterior că Groza a făcut jocul guvernării. Tot azi, deputatul PSRM Oleg Teterea a depus cerere de demisie din funcție, în locul lui urmând să vină Nicolae Pascaru.

Deputatul independent Ion Groza a anunțat că aderă la Partidul Acțiune și Solidaritate, deoarece această formațiune promovează cursul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, a notat că acum fiecare vot din legislativ este important.

Amintim că deputatul Ion Groza a fost cap de listă al Blocului ACUM pentru Consiliul Raional Cahul în cadrul alegerilor locale din luna octombrie trecut. Asta chiar dacă la alegerile parlamentare din februarie 2019, Groza a fost susținut de Partidul Democrat, după ce candidatul PD-ului din circumscripția Cahul s-a retras din cursa electorală în favoarea sa, iar el a participat la scrutinul parlamentar ca ”independent”. Groza a fost anterior președinte al raionului Cahul, după ce a candidat la alegerile locale din 2015 pe listele PLDM. În 2016, el și toată echipa de primari și consilieri raionali au părăsit formațiunea, rămânând neafiliați. Tot azi, deputatul socialist Oleg Teterea a scris cerere de demisie din funcția de deputat. Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a scris pe Facebook că ”Teterea și-a depus mandatul în legătură cu angajarea la un alt post ce este incompatibil cu statutul de parlamentar”. Precizăm că Oleg Teterea a devenit deputat anul trecut după ce a candidat pe listele de partid ale PSRM. Astfel, în locul lui va accede Nicolae Pascaru care este următorul pe lista socialiștilor. Presa a scris anterior că Oleg Teterea este unul dintre cei mai vechi și devotați prieteni ai președintelui Igor Dodon. În 2010, Teterea a fost într-o vacanță în Bulgaria, împreună cu șeful statului și cu fratele acestuia. 

Opinia ta contează. Comentează!