Căldura face victime în India
Externe 20 iunie 2023, 15:52 | 364

Un val de căldură ucide oameni în India. Aproape 170 de persoane au murit pe măsură ce temperaturile depășesc 40 de grade Celsius, scrie Al Jazeera. Canicula afectează nordul şi estul, două dintre regiunile cele mai populate ale țării. Spitalele sunt copleșite, iar întreruperile de curent agravează problema.

Oamenii încearcă orice modalitate de a scăpa de căldură. În două zone din India, spitalele și morgile se luptă să facă față cifrelor mari, notează Al Jazeera. Doctorii fac tot ce pot, dar pentru unii este prea târziu. Rudele pacienților încearcă să îi protejeze pe cei dragi de soarele sever.

Temperaturile înalte nu reprezintă un fenomen neobișnuit în această parte a Indiei, dar acum ele au urcat cu mult peste medie, ajungând până la 45 de grade, la umbră. Cele mai multe dintre victime au peste 60 de ani. Instituțiile medicale sunt copleșite. Gunoiul se adună, iar paturile de spital nu sunt suficiente, mai scrie Al Jazeera.

La toate se adaugă faptul că sursa de alimentare cu electricitate este nesigură.

În pofida provocărilor, doctorul din imagini afirmă că se lucrează non-stop.

ADITYA SINGH, ofițer medical de urgență: "Toată echipa lucrează 24 din 24 pentru a trata pacienții. Nu avem nici măcar un minut pentru odihnă."

În timp ce numărul pacienților este în creștere, oficialii afirmă că depun eforturi pentru a transporta oamenii cu cazuri severe la spitalele mai bine echipate din orașele din apropiere.

Opinia ta contează. Comentează!