Capitala Franței a reînviat o tradiție mult îndrăgită: cursa chelnerilor
Externe 25 martie 2024, 20:21 | 197

În timp ce Parisul face numărătoarea inversă până la Jocurile Olimpice din 2024, orașul își prezintă talentele lumii. Capitala Franței reînvie o tradiție mult îndrăgită: cursa chelnerilor, scrie Deutsche Welle. Ei au arătat cine este mai rapid într-un oraș faimos pentru cafenelele sale.

Pentru a câștiga, concurenții au trebuit să parcurgă un traseu de doi kilometri și să ajungă primii fără a scăpa ceva de pe tavă.

PIERRE RABADAN, viceprimar al orașului Paris: "A fost minunat, pentru că au fost atât de mulți oameni pe traseu. Niciodată nu am participat la o competiție cu o tavă, cu o ceașcă de cafea, un pahar plin cu apă și un croissant. Este foarte festiv. S-a făcut, de asemenea, pentru a sublinia ADN-ul și cultura orașului Paris. Este o cursă ce nu s-a mai făcut de 20 de ani."

Cel mai rapid chelner a încheiat cursa în 13 minute și jumătate, iar cea mai rapidă chelneriță a ajuns în peste 14 minute, scrie AFP.

PAULINE VAN WYMEERSCH, cea mai rapidă chelneriță din Paris: "Facem asta timp de 10-12 ore pe zi. Așa că, nu există suferință. Cursa unește oamenii din domeniu și am văzut asta din perioada Covid. Parizienii și întreaga Franța își plac chelnerii."

200 de chelneri au participat în competiția care are o tradiție de o sută de ani. Prima ediție a concursului a fost în 1914, oprindu-se în 2011 din cauza lipsei de finanțare. Evenimentul de duminică a marcat revenirea cursei cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice, când în oraș sunt așteptați 15 milioane de spectatori, punându-se astfel la încercare curajul personalului parizian.

Opinia ta contează. Comentează!