Număr record de vinificatori în acest an
Social 2 octombrie 2023, 19:54 | 270

„Vinul nostru cucerește lumea”! Acesta este sloganul celei mai de amploare manifestații a vinificatorilor, care își vor aduce, pe 7 și 8 octombrie, în centrul Chișinăului, marfa lor de calitate. La ediția curentă a Zilei naționale a vinului este așteptat un număr record de participanți - peste 90. Numărul vizitatorilor ar putea ajunge la 100 de mii, afirmă organizatorii evenimentului.

ELIZAVETA BREAHNĂ, director al Oficiului Național al Viei și Vinului: "Aici vor avea ocazia toți cei prezenți să cunoască vinuri pe care nu le-au cunoscut până acum, să degusteze niște vinuri excepționale, aici veți avea ocazia, în cadrul școlii vinului să primiți o lecție, instruire despre cum se degustează un vin? Când? Cu cine? În ce măsură?."

Ziua Națională a Vinului este o sinteză a rezultatelor muncii viticultorilor și vinificatorilor, afirmă ministrul Agriculturii, Vasile Bolea. Oficialul așteaptă colegi din mai multe țări europene.

VALDIMIR BOLEA, ministrul Agriculturii: "În ceea ce privește miniștrii agriculturii, vine ministrul Agriculturii din Germania, din România, vorbim de țările baltice, vorbim despre Polonia."

Vinurile noastre se bucură de popularitate în întreaga lume. Drept dovadă sunt premiile câștigate în ultimii zece ani, spune directorul de marketing al Oficiului Național al Viei și Vinului, Parascovia Ignat.

PARASCOVIA IGNAT, șef Marketing, Oficiul Național al Viei și Vinului: "Suntem țara cea mai premiată din Europa de Est și am obținut și onorificul titlu de cel mai bun vin roșu de pe întreg mapamondul."

Evenimentul este la cea de-a XXII-a ediție. Ziua Națională a Vinului este organizată de Oficiul Național al Viei și Vinului, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, cu sprijinul partenerului strategic (USAID) Moldova, prin Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală. Tradițional, evenimentul are loc în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și la vinării, în primul weekend din luna octombrie.

Opinia ta contează. Comentează!