Primarul din Boldurești, care a lovit mortal un adolescent de 14 ani, rămâne în arest pentru încă 30 de zile
Social 22 martie 2024, 20:28 | 189

Nicanor Ciochină, primarul din Boldurești, care a lovit mortal un adolescent de 14 ani în seara de 19 februarie, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Potrivit procurorilor, măsura aplicată lui Nicanor Ciochină este necesară pentru „continuarea investigațiilor”. „Acum, urmează ca anchetatorilor să le fie prezentate rezultatele expertizelor, pentru examinarea lor în vederea trimiterii dosarului în judecată”, se arată într-un comunicat al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Nicanor Ciochină este învinuit că pe 19 februarie curent a accidentat mortal un băiat de 14 ani și a fugit de la locul faptei. Potrivit poliției, înainte de a fi prins, primarul satului Boldurești ar fi încercat să ascundă urmele accidentului. Acesta a înscenat o altă coliziune, cu implicarea mașinii deteriorate. Ulterior, polițiștii au reușit să-l rețină și pe complicele primarului. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani. Acesta l-ar fi ajutat pe Ciochină să găsească o mașină identică celei implicată în accident. Tot el ar fi participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe o altă mașină. Complicele, medic stomatolog, a fost și el plasat în arest preventiv.

Nicanor Ciochină riscă până la nouă ani de închisoare.

Înainte de a fi primar, Nicanor Ciochină a fost șeful Inspectoratului de Poliție Nisporeni, iar fratele acestuia este adjunct al șefului Procuraturii Nisporeni.

Opinia ta contează. Comentează!