Începând cu 1 septembrie curent, profesorii din învățământul primar, gimnazial și liceal vor fi remunerați în baza unei noi modalități
Social 18 august 2023, 20:00 | 814

Din 1 septembrie curent, profesorii din învățământul primar, gimnazial și liceal vor fi remunerați în baza unei noi modalități de calcul a sporurilor cu caracter specific. Potrivit Ministerul Educației, un cadru didactic care are o clasă de 35 de elevi va putea beneficia de un spor pentru dirigenție de până la 880 de lei, față de circa 560 cât era anterior. Fiecare instituție de învățământ va stabili suma exactă în funcție de resursele disponibile.

În funcție de bugetele de care dispun, instituțiile de învățământ vor putea acorda sporuri mai mari pentru dirigenție, verificarea lucrărilor scrise de elevi, administrarea cabinetelor și activitățile în care sunt încadrați copiii cu cerințe educaționale speciale. Sporurile vor constitui cel mult 10% din bugetul anual destinat salarizării cadrelor didactice.

Sporul cu caracter specific pentru dirigenție va fi acordat pentru timpul efectiv lucrat în anul de studii, inclusiv în perioada vacanțelor, prevedere care lipsea anterior.

Calcularea sporurilor salariale va fi efectuată anual, în raport cu salariul de funcție al învățătorului la clasele primare și cel al profesorului în învățământul secundar. Calculele se vor face în baza numărului de elevi înregistrați la data de 1 octombrie a fiecărui an școlar.

Prevederile sunt incluse în circulara Ministerului Educației ce vizează implementarea Hotărârii Guvernului privind acordarea sporurilor cu caracter specific personalului didactic.

Opinia ta contează. Comentează!