Carburanții continuă să se ieftinească
Economic 13 octombrie 2023, 20:16 | 709

Carburanții continuă să se ieftinească. În weekend și luni, un litru de benzină va costa 24 de lei și șase bani, cu 22 de bani mai puțin decât astăzi. Pentru un litru de motorină, șoferii vor plăti 23 de lei și 71 bani, în scădere cu 18 bani.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță că pe parcursul ultimei perioade cotațiile Platts au scăzut, ajungând sub nivelul de 800 de dolari tona la benzină și în jur de 900 dolari tona la motorină, fapt care a permis o reducere esențială a prețului la pompă pentru ambele tipuri de carburanți.

COMUNICATUL ANRE: "Ieftinirea cumulată a carburanților comparativ cu valorile maximale din luna septembrie a anului curent este de de 2 lei și 87 de bani per litru pentru benzină și de 1 leu și 11 bani per litru pentru motorina standard. Aceasta reprezintă o diminuare cu 10,6% și, respectiv, 4,4%, proces care continuă și în perioada următoare."

ANRE continuă să urmărească îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii de corectitudinea calculării zilnice a prețurilor stabilite pentru procurarea carburanților.

Opinia ta contează. Comentează!