Image-Description
Filip îi ia în derâdere pe cei care se plâng că au lefuri mai mici după noul sistem de salarizare: „Vor să atragă atenția”
Politic 30 ianuarie 2019, 12:30 | 2645

Cei care se plâng că în urma intrării în vigoare a noului sistem de salarizare au primit salarii mai mici speculează, vor să atragă atenția sau vor să intre pe dimensiunea politică. Așa crede premierul Pavel Filip. După ce, recent, Filip a spus că declarațiile că unii primesc un salariu mai mic decât până acum sunt o minciună, astăzi premierul Filip a recunoscut deja că, cel mai probabil, este vorba despre o greșeală de calcul comisă de conducerea instituțiilor.

Totodată, premierul a mers mai departe și a spus că cei care se plâng că au lefuri mai mici după noul sistem de salarizare nu urmăresc scopul de a-și rezolva problema, ci de a atrage atenția, de a ajunge în atenția publică și chiar de „a intra pe dimensiunea politică”.

„Suntem în campanie electorală, iar în campaniile electorale se acutizează mesajele. Din discuțiile cu oamenii, din informațiile apărute în mass-media, am văzut foarte multe speculații cu privire la noua lege de salarizare. Această lege a venit să facă regulă în tot sistemul de salarizare și sunt mii de oameni se bucură de salarii care duble, care triple, care mai puțin, dar majorate. Dispozițiile tranzitorii prevăd că nicio persoană nu va primi un salariu mai mic decât îl primește acum. Sunt foarte multe reclamații că unii au ridicat salarii mai joase decât le-au avut în trecut. Poate unii fac special acest lucru, poate alții încearcă să speculeze pentru a atrage atenția sau a intra în opinia publică. Oamenii la noi nu au răbdare și atunci când identifică o problemă, imediat se apucă să facă politică și declarații. Eu cred că scopul nu e de a-și rezolva problema, ci de a intra pe dimensiunea politică și a se evidenția. De aceea n-o să reacționez la niciun caz care apare în instituțiile media”, a declarat Filip, în cadrul ședinței Guvernului.

Totodată, Filip le-a sugerat tuturor „să se adreseze la contabili, la directori, cei care nu au calculat corect”. „Cei care nu au reușit trebuie sincer să le spună angajaților că nu au reușit să facă aceste calcule și că această diferență le va fi plătită”, a mai spus Filip.

Opinia ta contează. Comentează!