Jurnalul orei 17, 20 Martie
Jurnalul orei 17:00 20 martie 2023, 18:49 | 568

Prezentat de Vasile Luchianu

Pe străzile Chișinăului trăiesc acum în jur de 100 de copii! Minorii cerșesc, fură, se droghează sau pur și simplu hoinăresc prin oraș, pentru a-și petrece zilele departe de școală sau familie. Situația ar putea fi îmbunătățită, afirmă specialiștii, dacă statului i-ar păsa cu adevărat de soarta acestor copii.

Campania de informare „Rupe tăcerea! Suntem alături”, în care experții îi învață pe cetățeni cum să prevină și să combată violența în bază de gen, s-a desfășurat în cinci localități din Republica Moldova. Ultimele două ședințe au avut loc sâmbătă și duminică la Comrat și Cahul, unde reprezentanții ONG-urilor regionale, medici, psihologi și juriști au livrat informații privind serviciile disponibile pentru supraviețuitorii violenței.

Consiliul Superior al Magistraturii urmează să fie funcțional în cel mult 30 de zile. Anunțul a fost făcut de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după ședința de azi a Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu situația excepțională creată în justiție. Se întâmplă după ce Adunarea generală a judecătorilor a fost întreruptă până pe 28 aprilie. La acea ședință urmau să fie numiți membrii noului CSM.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie