Primarul orașului Ottawa a declarat stare de urgență
Externe 7 februarie 2022, 20:25 | 561

Primarul orașului Ottawa, Jim Watson, a declarat stare de urgență în capitala canadiană pentru a face față unui protest fără precedent împotriva obligativităţii vaccinării ce durează de zece zile și care a blocat o mare parte din oraș, scrie Reuters. Potrivit primarului, demonstranții sunt mai numeroși decât poliția și controlează situația.

Mii de oameni au manifestat în mai multe oraşe canadiene împotriva obligativității vaccinării. Poliția din Ottawa i-a relocat duminică pe unii protestatari și a ridicat noi baricade, dând asigurări că adună dovezi „financiare, digitale, de înregistrare a vehiculelor și alte dovezi care vor fi folosite în cadrul urmăririlor penale”. Autoritățile au anunțat că vor lua măsuri drastice împotriva persoanelor, care încearcă să aducă canistre pentru a alimenta sutele de camioane mari ce blochează majoritatea drumurilor din centrul orașului.

Manifestaţia de la Ottawa se transformă într-o mișcare ce scapă de sub control și capătă accente politice, unii dintre protestatari cerând deja dizolvarea guvernului condus de Justin Trudeau. Protestul are la origine mişcarea „Convoiul libertăţii”, iniţiată de șoferii de camion. Ea a început ca o mișcare împotriva condiției puse de autoritățile canadiene ca șoferii de camion transfrontalieri să se vaccineze, dar s-a transformat treptat într-un protest mai general îndreptat împotriva măsurilor de sănătate publică și a guvernului Trudeau.

Opinia ta contează. Comentează!