Image-Description
Ucraina ar putea recunoaște dubla cetățenie până la sfârșitul acestui an
Externe 15 noiembrie 2019, 14:30 | 1916

Viceministrul ucrainean de externe, Vasil Bodnar, a declarat că, până la sfârşitul acestui an, Parlamentul Ucrainei ar putea adopta o lege referitoare la dubla cetăţenie.

Potrivit diplomatului de la Kiev, proiectul de lege în acest sens este în curs de elaborare, iar Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei lucrează pentru a se asigura că, până la sfârșitul anului, va exista o lege sau cel puțin un proiect de lege privind dubla cetăţenie.

"Totul depinde de rapiditatea cu care se vor desfăşura procedurile, deoarece legea este complexă, adică este o lege care modifică legi. Pentru că vor trebui să fie modificate anumite documente legislative care sunt deja în vigoare și să fie schimbate unele dispoziții. Acest lucru va viza nu numai problema dublei cetățenii, ci şi altele. De acest aspect se ocupă un grup interdepartamental în frunte cu conducerea Biroului Președintelui Ucrainei", a explicat Vasil Bodnar, citat de rbc.ua

Anterior, preşedintele parlamentului ucrainean, Dmitro Razumkov, a apreciat că introducerea dublei cetățenii în Ucraina este posibilă, însă necesită studii suplimentare și pregătirea normelor legislative care să protejeze interesele naționale ale statului ucrainean.

Opinia ta contează. Comentează!