Pompierii și salvatorii au participat la campetițiile sportive în memoria colegilor căzuți la datorie
Social 21 septembrie 2022, 20:11 | 537

Cei mai buni pompieri participă la un campionat, în memoria colegilor căzuți la datorie. La competiția care va dura trei zile, 17 echipe de salvatori își arată gradul de pregătire profesională. La eveniment asistă și ambasadorul Statelor Unite, Kent D.Logsdon. Startul a fost dat pe stadionul Dinamo din Chișinău.

Cei peste 100 de participanți spun că s-au pregătit bine pentru campionat. Unii au rămas mulțumiți de performanțele obținute.

VITALIE CORCIU, pompier DSE Soroca: "Avem emoții foarte mari, pentru că te strădui să ajungi la finiș și să nu faci greșeli, dar se primește așa cum este. - Ce așteptări ai de la echipa Soroca? - Doar locuri de frunte, asta toți așteaptă. - Sunteți bine pregătiți? - Care sunt mai noi, care mai vechi. Noi îi învățăm pe cei tineri cum trebuie corect să alerge și să se pregătească. Transmitem mai departe experiența noastră."

SERGHEI KALAȘNIKOV, pompier DSE Bălți: "Nu prea am avut emoții. Trebuie doar să depui efortul necesar. Alergi primul, ai stins și. gata, alergi mai departe!"

Alții nu au avut noroc, dar rămân optimiști.

SERGIU MALENCHI, pompier Detașamentul Salvatori și Pompieri Buiucani: "Am reușit să sting, dar un pic nu am lucrat până la urmă. Totuși, m-am întors până la urma și am dus lucru la bun sfârșit. Suntem cu emoții pozitive ca în fiecare an. Doi ani a fost pauză din cauza pandemiei, iar acum suntem cu altă forță. Suntem foarte bine pregătiți. Vedem deja cum s-au pregătit și colegii noștri."

Competiția prevede depășirea pistei cu obstacole, urcarea pe scara de fereastră la etajul patru al turnului de instruire, pista de rezistență, dar și desfășurarea de luptă de la motopompă. Învingătorii vor primi cadouri, spun superiorii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

ALEXANDRU OPREA, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență: "Premiile pentru locurile I, II și III sunt în mare parte dispozitive necesare în activitatea salvatorilor și pompierilor. Cum ar fi aparatele de spălat cu presiune, instrumente sportive și aparatele de cafea, ca să-i ținem în ton atunci când avem intervenție de durată. Am încercat să combinăm necesarul și utilul."

La eveniment a fost prezent și ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent D.Logsdon.

KENT D. LOGSDON, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău: "Stimați salvatori, fiecare dintre noi poate vedea ce femei și bărbați curajoși sunteți. Vă mulțumim profund pentru serviciul acordat țării și comunității voastre. Astăzi, îi onorăm pe colegii voștri, care au făcut un sacrificiu suprem prin serviciul lor. Vă onorăm și pe fiecare dintre voi pentru sacrificiile, pe care le faceți în acțiunile de salvare a celor care au nevoie de protecție."

Competițiile la sportul aplicativ în memoria salvatorilor și pompierilor căzuți la datorie este organizat de IGSU tradițional în fiecare an și au drept scop promovarea spiritului de echipă, dar și rezistența sportivă a angajaților necesară în misiuni de serviciu. Potrivit programului, competițiile vor dura până pe 23 septembrie, ziua când vor fi desemnați învingătorii.

Opinia ta contează. Comentează!