Noi ambasade, noi interese
Opinii 12 iunie 2018, 20:06 | 1917

Deschiderea ambasadelor Republicii Moldova în Argentina, India sau Ghana este dictată de interesele financiare ale anumitor persoane. Astfel de opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii "60 de Minute" de la Jurnal TV. Potrivit experților, expansiunea diplomatică a Republicii Moldova spre destinaţii exotice este mai degrabă o irosire a banilor publici. Afirmațiile respective nu au fost comentate, deocamdată, de către exponenții puterii.

Fostul ambasador la Bucureşti, Bruxelles şi NATO, Iurie Reniţă, vrea să afle dacă ambasadele pe alte continente aduc vreun beneficiu economic statului şi cetăţenilor Republicii Moldova.

În cadrul emisiunii s-a discutat şi despre raportul, care ar fi fost întocmit de Partidul Democrat, în care formaţiunea se laudă cu succese remarcabile în faţa partenerilor externi. Fostul ambasador al Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu, spune că raportul a apărut în contextul recentei vizite a liderilor PD la Washington.

Solicitat anterior să comenteze subiectul, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, n-a putut să ofere un răspuns concret în privinţa raportului ticluit pentru partenerii externi. Nici de la Ministerul Afacerilor Externe n-am putut să obţinem o reacţie la declaraţiile făcute în cadrul emisiunii. La numerele fix şi mobil al serviciului de presă nu ne-a răspuns nimeni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie