Image-Description
Parlamentul explică de ce ar avea nevoie de mașini noi de peste 2 milioane de lei
Social 29 octombrie 2019, 14:09 | 1726

Patru automobile noi, pentru care Parlamentul intenționează să cheltuiască peste două milioane de lei, vor fi utilizate pentru delegațiile oficiale străine. Afirmația a fost făcută astăzi, 29 octombrie, de secretarul general al Parlamentului, Adrian Albu.

Cheltuielile vor fi suportate din economiile instituției, care în acest an sunt de 20 de milioane de lei, mai spune Albu.

„Cele patru automobile vor fi folosite pentru întâlnirea delegațiilor oficiale. Acum suntem nevoiți să închiriem aceste mașini. Când ai delegații oficiale este nevoie de un anumit confort pentru aceștia”, a declarat secretariatul general al Parlamentului.

În prezent, în garajul Parlamentul sunt 57 de unități de transport. Dintre acestea, 40 se folosesc pentru deservirea deputaților, a Secretariatului și a delegațiilor oficiale. Totodată, doar 10 unități nu sunt complet uzate și au o perioadă mai mică de exploatare de șapte ani. „Să folosești mașini din 1997 este destul de periculos și sunt suportate cheltuieli enorme”, a comentat Adrian Albu.

Astfel, 18 automobile vor fi scoase la licitație, dintre care 12 sunt BMW 520 din 1997.

„Înțelegem că aceste automobile maximum pot fi folosite la dezasamblare sau poate sunt colecționari retro. Fac apel către toți doritorii, în special către mass-media. Vă invit să participați la acestă licitație”, a declarat Albu.

Potrivit acestuia, în total, în perioada 2014 - 2019, pentru reparația automobilelor din garajul Parlamentului s-au cheltuit circa 4,8 milioane de lei.

Amintim că Secretariatul Parlamentului Republicii Moldova a demarat, pe 21 octombrie 2019, o licitație publică pentru a achiziționa patru automobile noi, cu un cost total de 2 milioane 80 de mii de lei. Conform caracteristicilor solicitate, forma caroseriei automobilelor trebuie să fie sedan sau hatchback, culoarea negru-metalizat, motorul trebuie să fie turbo-injector cu o capacitate cilindrică de până la 2000 de centimetri cubi, iar cutia de viteze - automată. Totodată, motorul trebuie să aibă cel puțin 180 de cai putere.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie