Jurnalul orei 17, 9 Mai
Jurnalul orei 17:00 9 mai 2023, 18:19 | 639

Prezentat de Vasile Luchianu

Mai mulți oameni organizați de opoziția pro-rusă au defilat astăzi pe străzile Chișinăului cu drapele roșii, portrete ale lui Stalin și cu panglica negru-oranj, interzisă prin lege. Pe durata marșului, de la Piața Marii Adunări Naționale până la Complexul memorial ”Eternitate” s-au scandat, în limba rusă, lozinci patriotice din perioada sovietică.

Umbrele trecutului sovietic și-au făcut simțită prezența și pe străzile municipiului Bălți. Chiar dacă au fost atenționați în repetate rânduri, mulți locuitori ai orașului, dar și politicieni, au neglijat legea și au purtat panglica negru-oranj. Au făcut-o la marșul tradițional de 9 mai. Printre cei care și-au pus în piept panglica bicoloră a fost și deputatul neafiliat, Alexandr Nesterovschi, aciuat în proiectul politic al primarului de Chișinău, Ion Ceban, după ce a plecat din tabăra socialiștilor. „Această panglică este simbolul victoriei”, au declarat pentru presa locală cei prezenți la eveniment.

Evenimentele prilejuite de celebrarea „Zilei Europei” au început la iarbă verde. Sute de oameni s-au adunat astăzi în Grădina Botanică din Chișinău, unde au avut parte de muzică, dans și momente distractive. Cei mai entuziasmați au fost copiii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie