Gala Premiilor anuale în domeniul Culturii și-a desemnat laureații
Cultură 28 martie 2023, 17:40 | 875

Gala Premiilor anuale în domeniul culturii și-a desemnat aseară laureații. Personalități care au contribuit la dezvoltarea culturii naționale și promovarea creațiilor artistice, atât în Republica Moldova, cât și la nivel internațional, au fost menționate cu premii la diverse categorii. Printre laureați sunt Gheorghe Zamfir, Nicolae Botgros și formația Zdob și Zdub.

În cadrul celei de-a zecea ediții a Galei Premiilor anuale în domeniul Culturii au fost premiate 34 de personalități notorii. Premiile au fost acordate la 14 categorii.

ION BORȘ, regizorul filmului „Carbon”: "Vă mulțumim foarte mult, suntem onorați. Am ținut neapărat să venim cu toată echipa fiind că putem avea idei multe, fantezii mari, dar fără o echipă solidară în spate, nu faci nimic. Îi mulțumesc echipei Carbon, pentru că în unele momente ei au crezut mai mult ca mine în acest proiect."

De premiul ”Gavriil Musicescu” s-au învrednicit băieții de la „Zdob și Zdub”.

ROMAN IAGUPOV, solist Zdob și Zdub: "Vă mulțumim mult! Să știți că noi facem muzică, meseria noastră pentru oameni, pentru cultură, nu pentru diplome, pentru bani."

Maestrul Nicolae Botgros a obținut premiul pentru întreaga activitate, iar cu premiul special pentru contribuții deosebite la cultura națională au fost distinși Grigore Leșe și Gheorghe Zamfir. În context, ministrul Culturii Sergiu Prodan a afirmat că investiția în domeniul culturii este o investiție în viitor.

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: "Investiția în domeniul culturii este o investiție în viitor și este cea mai de perspectivă și cu mare efect investiție, pentru că o societate cultă poate crea bunăstare."

Premiile Ministerului Culturii în domeniul culturii se acordă anual pentru produse de creație și inovații artistice care au un impact semnificativ asupra patrimoniului cultural național și internațional, au obținut aprecierea societății și au contribuit la promovarea culturii naționale.

Opinia ta contează. Comentează!