Pe timp de pandemie, Igor Dodon cutreieră RM în lung și-n lat fără mască, mănuși și fără a păstra distanța socială
Politic 13 mai 2020, 21:36 | 1602

Chiar și în aceste condiții, Igor Dodon își organizează deplasări prin sate și orașe, și publică fragmente din călătorie pe facebook. Astăzi, el a anunțat că a mers în vizită la o familie cu șapte copii din satul Iordanovca, raionul Basarabeasca. În imagini îl vedem pe Igor Dodon fără mască de protecție, foarte aproape de gazde. Se întâmplă în stare de urgență, când unii cetățeni sunt pedepsiți pentru că nu respectă regulile stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale.

Într-o postare pe Facebook, Igor Dodon scrie că le-a dus celor șapte copii din satul Iordanovca multe jucării, dulciuri și cărți. El a publicat și fotografii făcute în curtea familiei Platon. Igor Dodon a postat ulterior fotografii cu un grup din mai multe persoane, dar el nu are mănuși, mască de protecție și nu păstrează distanța socială de minimum un metru.

Amintim că nu este pentru prima oară când Igor Dodon încalcă regulile impuse de către Comisia pentru Situații Excepționale. În acest weekend, el a mers la biserică, însoțit de soție și de către unul dintre fii. Din pozele făcute publice se vede cum niciunul dintre membrii familiei nu a purtat mască și a stat extrem de aproape de preoți. În dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale din 5 mai se arată că ”participanții la întrunirile cu caracter religios trebuie să respecte obligatoriu distanţa socială de minim doi metri şi să poarte obligatoriu măşti de protecţie”. Într-o altă fotografie publicată de Dodon se vede însă că enoriașii au respectat cerințele - aveau măști de protecție și păstrau distanța socială. Starea de urgență în Republica Moldova a fost instituită de Parlament pe 17 martie, pentru două luni. 

Opinia ta contează. Comentează!