Jurnalul orei 19, 13 Decembrie
Jurnalul orei 19:00 13 decembrie 2023, 20:06 | 918

Prezentat de Vasile Luchianu

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Răbdarea șoferilor de camion, care stau nemișcați la Prut, e pe sfârșite. Situația degradează rapid, iar camionagii se plâng că așteaptă cu zilele ca să treacă frontiera. Organizațiile profesionale ale transportatorilor cer implicarea urgentă a șefilor de guvern de la Chișinău și București.

2. Vara se roagă pentru ploaie, iar iarna - să ningă. Este soarta oamenilor din satul Cârnești, raionul Nisporeni, care duc o lipsă acută de apă. Apeduct nu există, iar mai toate fântânile sunt înnămolite, de multă vreme. O viziune de ansamblu asupra problemei aprovizionării cu apă.

3. Merg în fiecare zi câte cinci kilometri pe jos, pentru a ajunge la școală. Vorbim despre patru elevi din comuna Hârtop, raionul Leova, care se confruntă zilnic cu aceeași provocare - de a înfrunta nămeții și noroiul, pentru a ajunge la șoseaua din sat de unde sunt preluați de un microbuz.

4. Mai mulți cetățeni moldoveni au manifestat astăzi la Bruxelles, acolo unde mâine și poimâine va avea loc reuniunea Consiliului European. Oamenii cer deschiderea negocierile de aderare cu Republica Moldova. Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care eurodeputații pledează pentru o decizie favorabilă.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie