Un papagal cleptoman a devenit vedetă în Noua Zeelandă
Externe 4 februarie 2022, 20:08 | 827

Un papagal cleptoman a devenit vedetă în Noua Zeelandă! Pasărea a furat o cameră GoPro și a făcut fără să vrea o filmare spectaculoasă în regiunea Fiordland. Camera a fost furată de pe un balcon.

Familia Verheul era în vacanță și se cazase la o cabană, iar mai mulți papagali kea au venit în vizită. Alex Verheul a lăsat camera GoPro pe balcon, pentru a surprinde imagini cu aceste păsări. Una din ele s-a apropiat, a înșfăcat camera și... a zburat, filmând întreaga zonă. Momentul furtului și aterizarea papagalului a fost imortalizată. Din imagini vedem că papagalul era decis să distrugă obiectul, dacă tot nu era de mâncat, și a început să smulgă bucăți de plastic din el. Însă Alex Verheul a urmărit zborul, a văzut direcția și a alergat acolo, găsind camera.

Papagalul kea sau ”papagalul de munte” este o specie pe cale de dispariție care trăiește în Noua Zeelandă. Este deosebit de inteligent, dar este și mai cunoscut pentru firea lui curioasă și răutăcioasă. Totodată, papagalii kea și-au făcut un renume de hoți, pentru că obișnuiesc să fure cam orice - portofele, bijuterii, mâncare, chiar ștergătoare de parbriz și, în general, cam tot ce le atrage atenția atunci când au în preajmă oameni.

Opinia ta contează. Comentează!