Jurnalul orei 19, 25 Decembrie
Jurnalul orei 19:00 25 decembrie 2023, 20:07 | 832

Prezentat de Sofia Obadă

În multe lăcașuri de cult au fost oficiate astăzi slujbe de Crăciun, la care au participat adulți si copii deopotrivă. Lumea s-a rugat de bine cu ocazia Nașterii lui Hristos și la biserica „Sf. Teodora de la Sihla”. Cei care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi, l-au cinstit astăzi pe Sf. Ierarh Spiridon.

Ucraina sărbătorește Crăciunul pe stil nou pentru prima dată din 1917. Pentru această țară, care își apără libertatea cu arma în mână, este o întoarcere simbolică de la statul agresor, Rusia, care sărbătorește pe 7 ianuarie. În acest an, Kievul a trecut oficial la sărbătorirea Nașterii Domnului conform calendarul gregorian, împreună cu majoritatea creștinilor din lume. Este al doilea Crăciun marcat de ucraineni pe vreme de război. Chiar în noaptea de ajun, Rusia a lansat 31 de drone şi două rachete asupra Ucrainei, însă forţele aeriene au reuşit să le distrugă aproape pe toate. În mesajul său către cetățeni, Volodimir Zelenski a declarat că se roagă pentru victorie și pace.

Copiii și adulții pot să exploreze Chișinăul cu troleibuzul turistic, care a pornit pe străzile orașului și o va face tot așa, pe toată durata sărbătorilor. Traseul începe de la Arcul de Triumf și se încheie la Primărie. La finalul călătoriei, micii pasageri primesc daruri de la Moș Crăciun, toată lumea fiind încântată de această oportunitate. Proiectul „Descoperă orașul cu Moș Crăciun" a ajuns la cea de-a treia ediție.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie