Mai mulți copii și tineri vor putea să-și dezvolte abilitățile în cadrul Centrului ”Tony Hawks” din Chișinău
Social 29 septembrie 2023, 20:04 | 346

Mai mulți copii și tineri vor putea să-și dezvolte abilitățile în cadrul Centrului ”Tony Hawks” din Chișinău. Vorbim despre minorii cu nevoi speciale, care se vor bucura de azi înainte de o sală adaptată pentru terapie ocupațională. Copiii vor putea citi într-o bibliotecă, vor învăța să înoate în bazin sau chiar să prepare la bucătărie. La inaugurare a venit Tony Hawks, scriitor și umorist britanic, autorul bestsellerului "Tenis cu moldoveni". Părinții copiilor spun că în astfel de centre viața devine mult mai interesantă.

Scopul special al terapiei ocupaționale pentru copii și adolescenți este de a-i ajuta pe aceștia să devină cât mai independenți și funcționali în viața zi de zi. Investitorii spun că prin aceste donații și-au propus ca fiecare copil să se dezvolte fizic, dar și intelectual.

IRINA RUSANOVSCHI, președintele Centrului „Phoenix”: "Este un centru foarte frumos care merită să fie ajutat, pentru că avem foarte mulți copii care necesită terapie diversă care se poate face în acest centru."

La inaugurare au venit ambasadorii Statelor Unite și cel al Marii Britanii, și scriitorul Tony Hawks.

KENT LOGSDON, ambasadorul SUA la Chișinău: "Noi am contribuit cu zece mii de dolari pentru ca copiii să deprindă tehnologiile. Îi ajutăm pe copii să lucreze la computer, laptop, tabletă."

STEVEN FISHER, ambasadorul Marii Britanii la Chișinău: "Un eveniment atât de important, care reprezintă speranță, sprijin și iubire pentru multe familii din Republica Moldova."

TONY HAWKS, scriitor: "Este foarte mult spațiu. Puteți vedea lumini în jur, un spațiu multifuncțional. Va fi și un loc pentru copiii cu dizabilități."

Directorul centrului afirmă că lucrările de reparație au durat doi ani, însă rezultate sunt pe măsura așteptărilor.

DIANA COVALCIUC, director, Centru ”Tony Hawks”: "Lansăm sala de terapie o ocupațională, destinată copiilor și adolescenților cu nevoi speciale. O sală în care vom putea oferi copiilor lecții de sport, de gătit, de computere unde ar putea să se întâlnească între ei."

Sâmbătă, la Centrul Tony Hawks va fi o seară de caritate, cu începere de la ora 18:00. Biletul de intrare costă 2000 de lei. Banii colectați vor merge în bugetul centrului.

Sala multifuncțională pentru copii și tineri cu nevoi speciale a fost făcută cu sprijinul Uniunii Europene, cofinanțat și implementat de Fundația Soros Moldova în parteneriat cu Instituție Privată Keystone Moldova și Asociația Obștească Institutum Virtutes Civilis.

Opinia ta contează. Comentează!