Filmul "Varvara" va fi prezentat competiției oficiale a celei de-a XIX-a ediții a Festivalului de Film din Zurich
Cultură 18 septembrie 2023, 15:24 | 866

Filmul "Varvara", în regia lui Anatol Durbală, va fi prezentat competiției oficiale a celei de-a XIX-a ediții a Festivalului de Film din Zurich. Este pentru prima oară, când un film turnat în Republica Moldova este inclus în acest prestigios festival, considerat un reper în cinematografia europeană. Filmul ”Varvara” este despre cum e să fii o cioară albă într-o lume, în care predomină conformismul și prețul, pe care trebuie să-l plătești pentru a-ți păstra conștiința curată.

Filmul „Varvara”, în regia lui Anatol Durbală, ne povestește istoria lui Sașa, un simplu instalator care își dorește să trăiască cinstit și refuză să accepte regulile unei societăți infectate de corupție.

Festivalul de Film din Zurich se va desfășura între 28 septembrie și 8 octombrie curent, cu prezența pe covorul roșu a regizorului Anatol Durbală, a producătorului Sergiu Cumatrenco Jr. și a actorului principal, Tudor Țurcan. Publicul va avea ocazia să urmărească pelicula în cadrul a patru proiecții. După încheierea festivalului, filmul va porni într-un turneu în Europa, Statele Unite și Canada.

Din momentul înființării sale în 2005, Festivalul de Film din Zurich a devenit un punct de referință cultural esențial, atrăgând peste 130.000 de spectatori la ediția precedentă. Ediția curentă se anunță la fel de impresionantă, prezentând 148 de filme și așteptându-se prezența unor celebrități de talie mondială.

Opinia ta contează. Comentează!