Jurnalul orei 19, 2 Mai
Jurnalul orei 19:00 2 mai 2023, 20:21 | 824

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante titluri ale ediției:

1. Fostul premier Iurie Leancă, doi foști miniștri ai Economiei, un actual deputat și încă patru foști funcționari publici sunt inculpați în dosarul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. De câte sute de milioane de lei a fost prejudiciat statul în cei zece ani de când aerogara a intrat pe mâinile unui grup condus de Ilan Șor, vă spunem imediat!

2. De astăzi, Air Moldova nu mai operează zboruri și nu mai vinde bilete. Se întâmplă din cauza problemelor finciare ale companiei. Air Moldova a depus în instanță cererea de aprobare a restructurării accelerate, fără de care nu poate atrage investiții. În același timp, prmierul Dorin Recean dă asigurări că toți cetățenii care au avut zboruri anulate de Air Moldova își vor putea recupera banii.

3. Comisia Europeană intenționează să extindă cu un an suspendarea taxelor de import și a cotelor la exporturile din Republica Moldova către blocul comunitar. Astfel, exporturile a șapte produse agricole din Republica Moldova, care fac obiectul cotelor tarifare, vor fi acum pe deplin liberalizate. Care sunt acestea, aflați în câteva minute.

4. Prețul motorinei scade sub nivelul înregistrat înainte de lansarea invaziei ruse în Ucraina și ajunge la sub 20 de lei litrul. Și benzina se ieftinește considerabil. Care sunt prețurile plafon stabilite pentru mâine de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, vă spunem la știri.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie