Aproape 40 de oameni au fost răniți aseară la Paris în urma unei explozii puternice
Externe 22 iunie 2023, 16:04 | 383

Aproape 40 de oameni au fost răniți aseară la Paris în urma unei explozii puternice. A urmat un incendiu, care a cauzat prăbușirea unei clădiri într-o zonă vizitată de turiști. Patru victime sunt în stare gravă. Autoritățile investighează cauza deflagrației.

Explozia s-a produs pe strada Saint-Jacques din arondismentul 5, ce duce la Catedrala Notre-Dame de Paris și se află la câteva străzi de populara Jardin du Luxembourg. Martorii povestesc prin ce au trecut, scrie AFP.

Oficialii francezi au declarat că nu a existat niciun avertisment înainte de această explozie și că, deocamdată, nu se cunoaște ce anume a provocat-o. Cei mai mulți răniți sunt victime colaterale ale exploziei. Peste 200 de pompieri au fost implicați în operațiunile de salvare. Poliția cercetează cazul.

LAURENT NUNEZ, șeful Poliției din Paris: "S-a produs o explozie în interiorul unei clădiri care găzduiește, în special, Academia Americană de Modă, dar nu nu numai. A avut loc o explozie, care a provocat imediat un incendiu violent."

Zona vizată de explozie este plină vara, de obicei, de turiști și studenți străini.

Opinia ta contează. Comentează!