Memoriile unei profesoare, într-o carte
Cultură 18 octombrie 2023, 20:35 | 1557

Sărbătoare de suflet la Liceul ”Principesa Natalia Dadiani” din Chișinău. Fostul director al instituției, Taisia Panfilov, și-a lansat aici cartea de memorii ”Fata lui Iosif”. Taisia Panfilov are ce le spune cititorilor. A predat limba română în școală, peste patru decenii, fiind și director al mai multor instituții de învățământ. ”Fata lui Iosif” este istoria acestui pământ, văzută prin ochii unui copil, care a crescut până la tinerețea de azi, ne-a mărturisit autorul. Profesorii și elevii au susținut simbolicul eveniment cu un program artistic.

TAISIA PANFILOV, pedagog, director de peste 40 de ani: "O școală care am luat-o, m-a primit frumos. O școală care a devenit exemplu. Mă mândresc cu toți, îi iubesc pe toți care au trecut pragul acestei școli. Îi iubesc pe oamenii acestei Sculenci. 5:31-5:41 Este este istoria acestui pământ, văzut de un copil care tot a crescut până la tinerețea de azi."

”Fata lui Iosif” este o carte, care se citește dintr-o răsuflare, spun cei care au reușit să-i lectureze autobiografia.

VALENTINA ȚÂPU, director, Liceul ”Principesa Natalia Dadiani”: "Chiar dacă se citește ușor, este plină de durere, deoarece a trecut prin momente grele ale vieții, cum ar fi foametea, războiul. Dumneaei a fost singură directoare la patru mii de elevi și la peste 260 de profesori, așa cum menționează în cartea sa ”Fata lui Iosif”."

LARISA BARBOS, profesoară de limbă română: "O cunosc personal, dar am cunoscut-o mai bine prin intermediul cărții, pentru că nu am avut posibilitatea să o cunosc în calitate de director. Am înțeles viața și destinul acestei persoane și mi-am dat seama că avem foarte mult de învățat de la dumneaei."

În acest an, Liceul ”Principesa Natalia Dadiani” a împlinit 95 de ani de la fondare.

Opinia ta contează. Comentează!