Deoarece s-a născut cu nanism, maladie ce i-a împiedicat creșterea, femeia are acum puțin peste un metru înălțime
Social 29 septembrie 2023, 15:38 | 457

Este copilul unei femei de statură normală și al unui bărbat diagnosticat cu nanism. A moștenit și ea această maladie, ce i-a împiedicat creșterea. Femeia are acum puțin peste un metru înălțime. A fost mereu arătată cu degetul... Din cauza sărăciei, a fost nevoită să cerșească în Rusia, unde era cât pe ce să fie violată. Revenită acasă, a fost bătută de proprii frați. Este povestea tristă a Lidiei Parașciuc din raionul Strășeni, o nouă eroină a proiectului ”Femeile vorbesc”.

LIDIA PARAȘCIUC, diagnosticată cu nanism, trăiește la un Azil pentru bătrâni: "Eu am fost și bolnăvioară, aveam căderi, amețeam tare. Mai bine muream, decât eram, de chin și osândă."

Lidia Parașciuc a avut curajul să ne povestească prin care a trecut. Mereu a fost arătată cu degetul.

LIDIA PARAȘCIUC, diagnosticată cu nanism, trăiește la un Azil pentru bătrâni: "”Crăcănata”... Uite, vine ”crăcănata” la vale! Ieșiți, vine acea mititică!"

Iar din cauza sărăciei, a fost nevoită de plece la Moscova, să stea cu mâna întinsă.

LIDIA PARAȘCIUC, diagnosticată cu nanism, trăiește la un Azil pentru bătrâni: "- La Moscova în subterane și ce făceați? - Ceream. Cerșeam. Ajutați-mă, oameni buni, cu ce puteți... Mulțumesc, să vă dea Domnul sănătate."

Întreaga istorie a Lidiei Parașciuc o aflați duminică, de la ora 18.00, la Femeile vorbesc.

Opinia ta contează. Comentează!