Jurnalul orei 17, 27 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 27 aprilie 2023, 17:46 | 577

Prezentat de Vasile Luchianu

Curtea Constituțională urmează să decidă dacă Ilan Șor va rămâne sau nu fără mandatul de deputat. Asta după ce Parlamentul a adoptat astăzi proiectul de hotărâre prin care se constată încetarea de drept a calității de parlamentar a fugarului Ilan Șor. Inițiativa a fost susținută de 56 de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate. Pentru decizie nu a votat un deputat PAS, legislatorii comuniști și socialiști. Partidul Șor a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională hotărârea Parlamentului privind încetarea mandatului de deputat a lui Ilan Șor.

Alte cinci persoane din Bălți și Sângerei au fost identificate în dosarul dezordinilor în masă. Potrivit procurorilor, este vorba despre trei bănuiți și doi martori care ar fi planificat acțiuni de destabilizare în timpul protestelor din 12 martie, organizate de Partidul Șor în centrul Chișinăului.

Primarul capitalei, Ion Ceban, riscă să fie decăzut din dreptul de a mai deține vreo funcție publică, cu excepția celor elective, timp de trei ani. Autoritatea Națională de Integritate a constatat că edilul ar deține o avere nejustificată de peste 620 de mii de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie