Image-Description
Detalii despre perchezițiile de la oficiul Ungheni al MoldovaGaz: Prejudicii estimate la peste 20 de MILIOANE de lei
Social 25 octombrie 2019, 20:58 | 1970

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a efectuat vineri, 25 octombrie, 15 percheziții la oficiul Ungheni Gaz al S.A. MoldovaGaz, precum și la trei oficii ale altor întreprinderi, dar și la domiciliile și automobilele factorilor de decizie ai acestor întreprinderi.

Perchezițiile s-au desfășurat în cadrul unei cauze penale pe faptul implementării unei scheme frauduloase, care a adus prejudicii peste 20.000.000 lei pentru MoldovaGaz și întreprinderile afiliate, precizează PCCOCS, într-un comunicat de presă.

Mai exact, factorii de decizie ai acestor întreărinderi ar fi obținut dreptul exclusiv de livrare a utilajului şi echipamentelor destinate utilizării în procese de distribuire a gazelor pentru MoldovaGaz și a întreprinderilor afiliate. De asemenea, aceștia ar fi obținut favoruri materiale ilicite din majorarea nejustificată a preţului la aceste echipamente.

Pentru asemenea fapte, legea prevede pedeapse cu închisoarea de până la 15 ani.

Urmărirea penală continuă, iar PCCOCS promite că va reveni cu detalii „odată ce acestea vor deveni disponibile, în limita legii”.

Opinia ta contează. Comentează!