Stare de urgență în Guatemala
Externe 5 iunie 2018, 13:52 | 2738

Este stare de urgență în Guatemela, în urma cele mai violente erupţii a unui vulcan din ultimii 40 de ani. Cel puțin 65 de oameni și-au pierdut viața, iar mai mulți sunt dați dispăruți, în timp ce mii de persoane au fost evacuate din calea uriașului torent de lavă și a rocilor vulcanice.

Vulcanul Fuego a trimis pe cer un nor uriaş de cenuşă, care a ajuns până la 10.000 de metri înălţime. Ulterior, aceasta a căzut ca o ploaie peste împrejurimi şi chiar în capitala ţării. Totodată, o cantitate uriașă de lavă s-a revărsat asupra regiunilor de la poalele vulcanului.

Mii de localnici au fost evacuați din calea lavei, a cenușii, a gazelor toxice și a temperaturilor de sute de grade Celsius. Autoritățile au instituit stare de urgență în țară.

Vulcanul Fuego, unul dintre cei mai activi din America de Sud, a mai erupt o dată la sfârșitul anului trecut, însă atunci victime nu au fost înregistrate. Potrivit specialiștilor, activitatea acestui vulcan se poate explica prin faptul că este situat de-a lungul așa-numitului Cerc de Foc al Pacificului.

Opinia ta contează. Comentează!