Cea de-a doua tranșă din asistența macrofinanciară a UE va fi debursată până la sfârșitul anului curent
Economic 6 iulie 2023, 19:49 | 543

Cea de-a doua tranșă din asistența macrofinanciară, în valoare de 145 de milioane de euro, va fi debursată până la sfârșitul anului curent. Declarația a fost făcută de comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni, aflat într-o vizită oficială la Chișinău. Comisarul european a discutat cu premierul Dorin Recean și despre reducerea tarifului la roaming, dar și despre exporturile produselor moldovenești în statele membre ale blocului comunitar.

PAOLO GENTILONI, comisarul european pentru Economie: "Condițiile asupra cărora am convenit vor consolida securitatea energetică a țării, vor sprijini mediul de afaceri, vor sprijini lupta împotriva corupției, promovând supremația legii precum și îmbunătățind guvernanța în sectorul public."

Premierul Dorin Recean a menționat că, până în prezent, Republica Moldova a îndeplinit trei dintre cele nouă recomandări stabilite de Comisia Europeană pentru a demara negocierile de aderare, iar țara noastră face, în continuare, eforturi pentru a se alinia la standardele europene.

DORIN RECEAN, prim-ministrul Republicii Moldova: "Dezvoltarea economică este prioritatea Guvernului. Am discutat diferite aspecte legate de comerț și exporturi în UE. Am apreciat faptul că avem o deschidere pentru liberalizarea, în continuare, a comerțului cu UE, ceea ce creează oportunități și pentru investiții străine. Vrem să diversificăm produsele pe care vrem să le exportăm în Uniunea Europeană."

În 2022 și pe parcursul acestui an, Uniunea Europeană a acordat Republicii Moldova 295 de milioane de euro sub formă de asistență macrofinanciară.

Opinia ta contează. Comentează!