Image-Description
Cabinetul din Umbră | Vladimir Plahotniuc deține dublă identitate în R.Moldova, potrivit lui Chiril Moțpan
Politic 22 noiembrie 2019, 09:53 | 3499

Fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, deține o dublă identitate în Republica Moldova, susține președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan. Plahotniuc ar fi obținut documente cu înfățișarea sa, dar cu alt nume, prenume, dată a nașterii și reședință pe vremea când în funcția de director al Agenției Servicii Publice era Serghei Răilean, care ar fi finul de cununie al actualului președinte al PDM, Pavel Filip, a precizat Chiril Moțpan în emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

„Există dovada că Vlad Plahotniuc deține mai multe cetățenii, dar deține o cetățenie dublă în Republica Moldova. În luna decembrie, ASP a eliberat câteva pașapoarte, unul pentru Serghei Iaralov și altul pentru Plahotniuc. Astăzi (21 noiembrie – n.red.), după mai multe încercări, am primit informația că există un asemenea pașaport cu figura domnului Plahotniuc, cu alt nume. Nu pot să vorbesc, din păcate, mai multe lucruri, dar se confirmă. Plahotniuc deține un nou pașaport, cu o nouă identitate în Republica Moldova. Alt nume, altă dată de naștere, anul 1965, altă adresă juridică aici în Chișinău”, a precizat Chiril Moțpan.

El a mai spus doar că noul nume al lui Plahotniuc seamănă cu cel al unui activist socialist, doar că se termină cu litera „k”.

„A fost posibil ca într-un regim absolut secret să fie livrate niște documente, eliberate în baza certificatului de naștere, eliberat și acela în 2017. (...) Surprinzător este faptul că niște oameni aflați în serviciul statului, într-o instituție de stat, au purces la acest fals. Toate aceste materiale vor fi transmise procurorilor”, a anunțat deputatul Platformei A.

Pe lângă aceasta, Chiril Moțpan spune că a aflat mai multe detalii despre plecarea lui Vladimir Plahotniuc, Serghei Iaralov și Ilan Șor, în iunie, din Republica Moldova.

Potrivit lui Moțpan, Plahotniuc ar fi traversat hotarul cu Ucraina, iar Ilan Șor, care tot a plecat prin regiunea transnistreană și prin Ucraina, nici nu ar fi prezentat pașaportul la trecerea frontierei: „Așa-i când ai mulți bani...”, constată parlamentarul. Acesta mai afirmă că au apărut informații care ar confirma că viața lui Vladimir Plahotniuc s-ar fi aflat într-adevăr în pericol. „Există informații că exista pericol pentru viața lui, urma să fie lichidat de niște structuri străine. Mi se spune că niște mercenari din așa-numitul detașament Wagner, ei s-au manifestat foarte bine și prin Siria acum”, a specificat Chiril Moțpan.

Amintim că Vladimir Plahotniuc a fost dat de CNA în căutare internațională, la sfârșitul lunii octombrie. Fostul lider al PDM este cercetat în calitate de învinuit, pe cauzele penale din gestiunea Procuraturii Anticorupție, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor în proporții deosebit de mari.

Emisiunea integral o puteți vedea aici:

Opinia ta contează. Comentează!