Image-Description
PDM rămâne fără doi Botnari în Parlament. Demisia lui Constantin, alias „Borsetka”, aprobată. Cine este celălalt
Politic 5 decembrie 2019, 19:20 | 3143

Parlamentul a aprobat în ședința de joi, 5 decembrie, cererea de demisie a deputatului PD Constantin Botnari, cunoscut ca „Borsetka”. Printr-o probabilă coincidență, în aceeași ședință, un alt parlamentar din partea democraților, Alexandru Botnari, a anunțat că-și depune mandatul. Acesta s-a făcut anterior remarcat prin faptul că, anterior, în calitatea sa de primar la Hâncești, a dispus denumirea unor străzi în cinstea rudelor sale.

În legătură cu cererea de demisie a lui Constantin Botnari, deputata Platformei DA Maria Ciobanu a întrebat: „Se duce de unul singur sau cu tot cu borsetkă?”.

„Trebuie, probabil, să-l întrebați pe dumnealui”, a intervenit speakerul Zinaida Greceanîi.

Iar pe Alexandru Botnari, președinta Parlamentului l-a întrebat: „Vreți să plecați acum?”. „O să particip astăzi la ședință”, a răspuns Alexandru Botnari.

Menționăm că Alexandru Botnari a ajuns în Parlament după ce a candidat din partea PDM pe circumscripția uninominală Hâncești.

La alegerile locale generale din 20 octombrie, acesta fost ales primar al orașului Hâncești, acolo unde a mai deținut această funcție, din 2003, iar în 2009 a aderat la PDM. Fiind primar, Alexandru Botnari a dispus denumirea a două străzi din Hâncești în cinstea tatălui său, Chiril Botnari, și a soacrei, Nadejda Odobescu.

Celălalt Botnari, Constantin, este este cunoscut ca unul dintre apropiații fostului lider al PDM Vladimir Plahotniuc, cercetat penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Constantin Botnari, ar fi fost, potrivit unor investigații din mass- curierul de încredere al lui Plahotniuc în numeroase cazuri de corupție, motiv pentru care a obținut porecla „Borsetka. Acesta nu a fost văzut la niciuna dintre ședințele Parlamentului, după alegerile din februarie 2019.

Opinia ta contează. Comentează!