Image-Description
Noul dosar al lui Filat, în care este cercetat pentru spălare de bani, SUSPENDAT și trimis la Curtea Constituțională
Politic 28 februarie 2019, 12:30 | 2376

Noul dosar în care fostul premier Vladimir Filat este cercetat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari a fost suspendat și remis la Curtea Constituțională.

Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la solicitarea avocaților lui Filat.

Avocații fostului premier au ridicat excepția de neconstituționalitate în privința unor articole din Codul de Procedură Penală privind încheierile instanţei judecătoreşti; examinarea cererilor, demersurilor şi recuzărilor; dar și desfăşurarea şedinţei preliminare şi adoptarea încheierii.

În cadrul ședinței, apărătorii au cerut să fie îndepărtată escorta de la „Pantera” din sala de judecată, dar instanța a respins demersul.

„Calitatea lui de inculpat nu o putem nega. Dumnealui nu este la libertate”, a spus după ședință unul dintre procurori.

Vladimir Filat este cercetat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Procurorii susțin că Filat a încheiat în 2013 un contract de asistență, cu o companie de consultanță din Washington pentru un partid, în campania electorală din noiembrie 2014.

Fostul premier ar fi plătit acestei firme aproape 13 milioane de lei, iar periodic ar fi efectuat transferuri din conturile companiilor gestionate, în care erau depozitate mijloace financiare obținute prin corupție din Banca de Economii.

Infracțiunea se pedepsește cu până la 10 ani de pușcărie.

Opinia ta contează. Comentează!