Image-Description
Maia Sandu, întâlniri cu Diaspora din Italia: „Mă întorc acasă cu și mai multă speranță”
Politic 4 februarie 2019, 13:40 | 2898

Copreședintele blocului ACUM Platforma DA și PAS, Maia Sandu, candidatul blocului în circumscripția 50 Europa de Vest, a avut în acest sfârșit de săptămână mai multe întâlniri cu concetățenii noștri aflați în Italia.

Pe 1 februarie Maia Sandu a avut discuții cu moldovenii la Roma, pe 2 februarie – la Milano și Verona, iar pe 3 februarie – la Padova și Bologna.

Potrivit unui comunicat emis de PAS, la întâlniri au venit numeroși cetățeni din diasporă și toți și-au arătat nemulțumirea în legătură cu faptul că regimul actual încearcă să limiteze dreptul la vot în diasporă, deschizând insuficiente secții de votare în afara hotarelor și interzicând, contrar legii și Constituției, votarea cu pașapoartele expirate.

Toți cei veniți la discuții înțeleg cât de gravă este situația în Moldova. Unii vor să se întoarcă acasă, alții își doresc ca rudele rămase în Republica Moldova să nu trăiască în sărăcie și singurătate. Cu toții au spus că vor merge la vot și s-au arătat încrezători de victorie, spune sursa citată.

„Mă întorc acasă cu și mai multă speranță, cu bucuria cunoașterii unor oameni extraordinari și cu certitudinea schimbării. Împreună cu toți oamenii buni, vom învinge și vom face dreptate!”, a declarat Maia Sandu după încheierea întâlnirilor din Italia.

Săptămâna viitoare, Maia Sandu va avea întâlniri cu cetățenii noștri din Paris, Londra și Dublin.

Opinia ta contează. Comentează!