Accident grav la Măgdăcești
Social 11 aprilie 2024, 19:56 | 480

Un accident grav s-a produs în această dimineață pe șoseaua care traversează satul Măgdăcești din raionul Criuleni. 17 persoane, inclusiv doi copii, au fost transportate la spital.

Medicii spun că un pacient este în stare gravă, iar alții șase sunt în stare de gravitate medie, cu fracturi. Ceilalți opt pacienți au plecat acasă după ce le-a fost recomandat tratament ambulatoriu. Trei pacienți au fost transportați la Institutul Mamei și Copilului, dintre care doar doi au fost internați. Starea lor este satisfăcătoare. Impactul a avut loc după ce un autocamion a intrat în plin într-un microbuz, care se deplasa de la Drăsliceni spre Chișinău. Potrivit poliției, șoferul camionului a încercat să efectueze o manevră de schimbare a benzii, fără să se asigure. Ulterior, acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Oamenii legii au fost sesizați în jurul orei 06:25 privind accidentul rutier de pe traseul R-6. Ajunși la fața locului, aceștia au stabilit că microbuzul a fost lovit lateral spate stânga de un autocamion „MAN”. Coliziunea a fost atât de puternică, încât microbuzul a fost proiectat într-un pilon și un gard de lângă trecerea pietonală. Camionul a distrus parapetul.

ELENA BĂETRĂU, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Criuleni: "În urma accidentului, 14 pasageri adulți și doi minori aflați în microbuz au fost transportați de echipajele medicale la spitalele din municipiul Chișinău. Conform testării efectuate cu aparatul Drager, șoferii nu se aflau în stare de ebrietate alcoolică. În prezent, polițiștii investighează."

Minorii de 16 ani, care au fost transportați la Institutul Mamei și Copilului, au suferit contuzii cranio-cerebrale, o plagă, dar și alte leziuni.

MAXIM CAZACU, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului: "Unu dintre ei este momentan internat în secția neuro-chirurgie cu o contuzie cranio-cerebrală, o plagă. Cel de-al doilea are mai multe leziuni și urmează să fie internat într-o secție de neuro-chirurgie. Ambii sunt sub supraveghere medicală. Starea lor este de gravitate medie."

Unul dintre pasagerii adulți a fost internat în stare gravă, iar alții șase sunt în stare de gravitate medie, a declarat Dorina Arsene, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă.

DORINA ARSENE, purtător de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă: "Un pacient este în stare gravă, iar alții șase în stare de gravitate medie, dar la fel cu fracturi și au nevoie de a fi spitalizați. Ceilalți opt pacienți, după consultații și investigații, au plecat cu recomandări la tratament ambulator."

În prezent, oamenii legii investighează toate circumstanțele producerii accidentului rutier.

Opinia ta contează. Comentează!