Un bărbat implicat în schema de trafic a cetățenilor sirieni a fost obligat să achite o amendă pentru faptele comise
Social 18 august 2023, 20:00 | 423

Un bărbat din Ceadâr-Lunga a fost condamnat pentru organizarea migrației ilegale a cetățenilor sirieni. Aceștia intenționau să ajungă în Austria și Germania. Este prima condamnare în dosarul celor circa o sută de cetățeni sirieni, a căror migrare ilegală în Uniunea Europeană a fost organizată de grupul infracțional anihilat. Pentru fapta sa, bărbatul s-a ales doar cu o amendă. În privința altor indivizi, se efectuează acțiuni de urmărire penală.

Potrivit procurorilor, bărbatul în vârstă de 39 de ani și-a recunoscut vinovăția pentru participarea sa în schema grupului infracțional destructurat anul trecut. Acesta a fost implicat în două cazuri de organizare a migrației ilegale. În primul caz, individul a traversat frontiera la ieșirea din România într-un microbuz, înregistrat în Bulgaria, în care erau transportați zece cetățeni sirieni. El însuși figura ca pasager, deși în realitate era parte a schemei de organizare a migrației ilegale. Peste o lună, bărbatul a fost capturat din nou în timp ce transporta în portbagajul unei mașini înregistrate în Franța alți doi sirieni. S-a întâmplat la intrarea în Ungaria.

Migranții au fost traficați în grupuri mici de până la zece persoane. Aceștia achitau între cinci mii și opt mii de euro de persoană. Bărbatul a fost recunoscut vinovat de către magistrații Judecătoriei Comrat. Învinuitul s-a ales cu o amendă în valoare de 55 de mii de lei. În aceeași cauză penală sunt cercetate alte trei persoane.

Procurorii din cadrul PCCOCS spun că urmărirea penală în privința altor complici continuă.

Opinia ta contează. Comentează!