Jurnalul orei 17, 10 Martie
Jurnalul orei 17:00 10 martie 2023, 19:41 | 737

Prezentat de Vasile Luchianu

Alegerile din autonomia găgăuză provoacă neînțelegeri în rândul socialiștilor. În timp ce Comitetul executiv al PSRM a decis să acorde susținere candidatului independent Grigori Uzun pentru funcția de bașcan, deputatul Vasile Bolea îl promovează pe alesul local Victor Petrov.

Circa 16 mii de persoane apelează anual la cantinele de ajutor social, arată un studiu prezentat de Keystone Moldova. Situația este îngrijorătoare, pentru că reflectă nivelul ridicat de vulnerabilitate, afirmă membrii organizației. Potrivit acestora, în Republica Moldova activează 93 de cantine sociale, majoritatea fiind create de ONG-uri.

Apar noi detalii în cazul Mădălinei Cojocari, dispărută în Statele Unite, la sfârșitul lui noiembrie trecut. Potrivit unor mandate de percheziție, intrate în posesia presei din Charlotte, statul Carolina de Nord, oamenii legii au aflat că mama Mădălinei, Diana Cojocari, născută în Republica Moldova, a rugat o rudă să o ducă pe ea și pe Mădălina departe de casa tatălui vitreg al copilei. Femeia i-a mai spus că vrea să divorțeze cu soțul, un cetățean american. Mădălina e de negăsit de aproape patru luni.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie